Μαγικό ταξίδι στην Παράδοση και τον Πολιτισμό!

Από το σύνολο των αξιόλογων επισκέψιμων σημείων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Καταρρακτών της Έδεσσας, σχεδιάζουμε και προτείνουμε ένα ελκυστικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό σενάριο ξενάγησης!

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τέσσερις (4) επισκέψιμοι χώροι που λειτουργούν με εισιτήριο από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ) και πολλά σημεία ενδιαφέροντος – μεταξύ αυτών και οι Καταρράκτες – στα οποία η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Οι επισκέψιμοι χώροι με εισιτήριο είναι ο Μύλος της Γεύσης, το Ερπετάριο – Ενυδρείο, ο Μύλος των 5 Αισθήσεων και το Λαογραφικό Μουσείο, που λειτουργούν στο σύνολό τους από την ΔΗΚΕΔΕ. Οι παραπάνω χώροι σε συνδυασμό με πολύ ενδιαφέροντα σημεία για τον επισκέπτη μπορούν να αποτελέσουν έναν ιδιαίτερα ευχάριστο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό περίπατο.

Καταρράκτης
accordion_03

Το σύνολο των παραπάνω επισκέψιμων χώρων και σημείων αποτελεί ένα θελκτικό πακέτο που δίνει πληροφορίες με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο στους επισκέπτες. Οι πληροφορίες αφορούν όχι μόνο την Έδεσσα και την τοπική της ιστορία και πολιτισμική κληρονομιά, αλλά και γενικότερα στοιχεία για τη φυσική ιστορία, την αρχιτεκτονική της ευρύτερης περιοχής, την προβιομηχανική και βιομηχανική παράδοση, τη γαστρονομία, τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και τους Μακεδόνες Βασιλείς κ.α.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε περαιτέρω ενημέρωση, διαθέτουμε υπάρχει πλήρες σενάριο με τις πληροφορίες που θα παρέχονται στους επισκέπτες από εκπαιδευμένους συνοδούς.

waterfall_Thumb

Οι Καταρράκτες της Έδεσσας

Το πάρκο των Καταρρακτών

Ηλιακό ρολόι - Βοτανικός κήπος

Μύλος των Γεύσεων - Έκθεση Ορυκτών

Το Μπατάνι

Μύλος των πέντε αισθήσεων

Πανόραμα - Άγιος Βασίλειος

Το Βαρόσι

Η παλαιά Μητρόπολη

Το λαογραφικό μουσείο

Η ρόδα του μύλου Σαλαμπάση

Ερπετάριο - Ενυδρείο

Αρχαιολογικός χώρος Λόγγου